AKMU: de K-Pop-band die je moet kennen

Inhoud

AKMU is een K-Pop-band die bestaat uit twee broers en zussen, Chanhyuk en Suhyun. Het duo debuteerde in 2014 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de populairste K-Pop-bands ter wereld. Ze hebben verschillende hitsingles en albums uitgebracht, talloze prijzen gewonnen en hebben zelfs samengewerkt met enkele van de grootste namen in de muziekindustrie. In deze gids bekijken we de geschiedenis van AKMU, hun muziek en hun onderscheidingen.

Geschiedenis van AKMU

AKMU, een afkorting van Akdong Musician, is een Zuid-Koreaans duo bestaande uit broers en zussen Chanhyuk en Suhyun. De twee zijn geboren in Seoul, Zuid-Korea, en begonnen al op jonge leeftijd samen op te treden. In 2012 deden ze auditie voor het tweede seizoen van de Zuid-Koreaanse reality-tv-show K-Pop ster , waar ze uiteindelijk tot winnaars werden gekroond. Dit leidde in 2014 tot hun debuut met de single “200%”.AKMU's muziek

Sinds hun debuut heeft AKMU verschillende hitsingles en albums uitgebracht. Hun debuutalbum, Toneelstuk , werd uitgebracht in 2014 en was een commercieel succes, stond bovenaan de Gaon Album Chart en verkocht meer dan 200.000 exemplaren. Sindsdien hebben ze nog twee albums uitgebracht, Winter (2016) en Het zeilen (2018), die beide ook succesvol waren. Naast hun albums hebben ze verschillende hitsingles uitgebracht, waaronder 'Give Love', 'Re-Bye' en 'How Can I Love the Heartbreak, You're the One I Love'.

AKMU-onderscheidingen

AKMU heeft sinds hun debuut talloze prijzen gewonnen. In 2014 wonnen ze de prijs voor beste nieuwe artiest bij de Mnet Asian Music Awards. Ze hebben ook verschillende prijzen gewonnen bij de Melon Music Awards, waaronder Best Pop Song voor '200%' in 2014, Best Pop Song voor 'Re-Bye' in 2016 en Best Pop Song voor 'How Can I Love the Heartbreak, You 're the One I Love' in 2018. Daarnaast hebben ze verschillende prijzen gewonnen bij de Seoul Music Awards, waaronder Best New Artist in 2014 en Best Pop Song voor 'Re-Bye' in 2016.

Samenwerkingen

Naast hun solowerk heeft AKMU samengewerkt met enkele van de grootste namen in de muziekindustrie. In 2015 werkten ze samen met YG Entertainment-labelgenoot G-Dragon aan de single 'Good Boy'. Ze hebben ook samengewerkt met artiesten als Zion.T, Lee Hi en Taeyang. In 2018 werkten ze samen met de Amerikaanse singer-songwriter John Legend aan de single 'Written in the Stars'.

Gevolgtrekking

AKMU is een van de meest populaire K-Pop-bands ter wereld. Ze hebben verschillende hitsingles en albums uitgebracht, talloze prijzen gewonnen en hebben zelfs samengewerkt met enkele van de grootste namen in de muziekindustrie. Als je op zoek bent naar een nieuwe K-Pop-band om naar te luisteren, dan is AKMU zeker een aanrader.

FAQ

  • Q: Wie zijn de leden van AKMU? EEN: De leden van AKMU zijn broers en zussen Chanhyuk en Suhyun.
  • Q: Wanneer debuteerde AKMU? EEN: AKMU debuteerde in 2014.
  • Q: Welke prijzen heeft AKMU gewonnen? EEN: AKMU heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder de prijs voor beste nieuwe artiest bij de Mnet Asian Music Awards en verschillende prijzen bij de Melon Music Awards en Seoul Music Awards.
  • Q: Met wie heeft AKMU samengewerkt? EEN: AKMU heeft samengewerkt met artiesten als G-Dragon, Zion.T, Lee Hi, Taeyang en John Legend.

Kijk voor meer informatie over AKMU op AllKpop , Soempi , en Genie .

K-pop is een muziekgenre dat de wereld stormenderhand heeft veroverd. Het is een wereldwijd fenomeen geworden, met fans over de hele wereld. Een van de meest populaire K-popbands is Kang Minsoo, een groep die al bestaat sinds het begin van de jaren 2000. Hun muziek is een mix van hiphop, R&B en pop, en ze hebben verschillende albums en singles uitgebracht. Ze staan ​​bekend om hun catchy hooks en energieke optredens. Het is Minso is een goed voorbeeld van hoe K-pop zowel leuk als zinvol kan zijn.

Een andere populaire K-popband is H Boy, een groep die al bestaat sinds het midden van de jaren 2000. Ze staan ​​bekend om hun unieke geluid, dat elementen van hiphop, R&B en pop combineert. Ze hebben verschillende albums en singles uitgebracht en hun muziek is te zien geweest in films en tv-shows. H jongen is een goed voorbeeld van hoe K-pop zowel innovatief als vermakelijk kan zijn.

Ten slotte is er Isyana Sarasvati, een K-popband die al bestaat sinds eind jaren 2000. Ze staan ​​bekend om hun unieke geluid, dat elementen van hiphop, R&B en pop combineert. Ze hebben verschillende albums en singles uitgebracht en hun muziek is te zien geweest in films en tv-shows. Isyana Sarasvati is een goed voorbeeld van hoe K-pop zowel innovatief als vermakelijk kan zijn.

K-pop is een muziekgenre dat door fans over de hele wereld is omarmd. Het is een genre dat voortdurend evolueert en verandert, en het zit vol met getalenteerde artiesten en bands. De drie hierboven genoemde bands zijn slechts enkele voorbeelden van de geweldige muziek die K-pop te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar iets leuks en vrolijks of iets zinvoller en tot nadenken stemmend, K-pop heeft voor elk wat wils.