Daesung Discografie: onderzoek naar de carrière van de zanger van Big Bang

Inhoud

Daesung is een Zuid-Koreaanse zanger en acteur, vooral bekend als lid van de K-Pop band Big Bang. Hij is sinds 2006 actief in de muziekindustrie en heeft verschillende soloalbums en singles uitgebracht. In dit artikel verkennen we de discografie van Daesung en leren we meer over zijn carrière.

Daesungs soloalbums

Daesung heeft twee soloalbums uitgebracht: D'scover (2013) en D-dag (2016). D'scover was een commercieel succes, piekte op nummer één in de Gaon Album Chart en verkocht meer dan 100.000 exemplaren. Het album bevatte de singles 'Look at Me, GwiSun' en 'Baby Don't Cry'.Zijn tweede album, D-dag , werd uitgebracht in 2016 en bevatte de singles 'Cotton Candy' en 'Ain't No Fun'. Het album piekte op nummer twee in de Gaon Album Chart en er werden meer dan 70.000 exemplaren van verkocht.

Daesungs singles

Naast zijn twee soloalbums heeft Daesung verschillende singles uitgebracht. Zijn eerste single, 'Baby Don't Cry', werd uitgebracht in 2013 en piekte op nummer twee op de Gaon Digital Chart. Hij heeft ook de singles 'Look at Me, GwiSun' (2013), 'Cotton Candy' (2016), 'Ain't No Fun' (2016) en 'D-Night' (2017) uitgebracht.

Daesung's acteercarrière

Naast zijn muziekcarrière is Daesung ook in verschillende films en televisieshows verschenen. Hij maakte zijn acteerdebuut in de film uit 2012 Hoe gaat het , en is sindsdien in de films verschenen Mijn briljante leven (2014) en De toevallige detective 2: in actie (2018). Hij is ook verschenen in de tv-shows Familie uitje (2008) en Rennende man (2010).

Daesung's andere ondernemingen

Naast zijn muziek- en acteercarrière heeft Daesung zich ook op andere gebieden gewaagd. Hij heeft verschillende boeken uitgebracht, waaronder Mijn jaren '20 (2013) en Mijn jaren '30 (2016). Hij is ook verschenen in verschillende variétéshows, waaronder Gelukkig samen (2008) en Oneindige uitdaging (2009).

FAQ

  • Q: Hoeveel soloalbums heeft Daesung uitgebracht?
    EEN: Daesung heeft twee soloalbums uitgebracht: D'scover (2013) en D-dag (2016).
  • Q: In welke films is Daesung verschenen?
    EEN: Daesung is in de films verschenen Hoe gaat het (2012), Mijn briljante leven (2014), en De toevallige detective 2: in actie (2018).
  • Q: Welke andere ondernemingen heeft Daesung nagestreefd?
    EEN: Naast zijn muziek- en acteercarrière heeft Daesung verschillende boeken uitgebracht en verscheen hij in verschillende variétéshows.

Daesung is een getalenteerde zanger en acteur en heeft grote successen behaald in de muziekindustrie. Hij heeft twee soloalbums en verschillende singles uitgebracht en is in verschillende films en televisieshows verschenen. Hij heeft zich ook op andere gebieden gewaagd, zoals het schrijven van boeken en optreden in variétéshows. Ga naar voor meer informatie over de carrière van Daesung Dit artikel van AllKpop en deze lijst van Koreaboo.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om meer te weten te komen over de discografie en carrière van Daesung. Bedankt voor het lezen!

K-pop is een muziekgenre dat over de hele wereld aan populariteit wint. Het is een mix van verschillende genres, waaronder hiphop, R&B en elektronische muziek. Er zijn veel K-popbands die furore hebben gemaakt in de muziekindustrie, en een daarvan is Sun Woo. Sun Woo is een vijfkoppige boyband die debuteerde in 2018. Ze hebben verschillende hitsingles uitgebracht, waaronder 'My Love' en 'Goodbye'. Ze hebben ook opgetreden op verschillende muziekfestivals en zijn in veel tijdschriften verschenen. Voor meer informatie over Sun Woo, Klik hier .

Een andere K-popband die de aandacht trekt, is Minji Busters. Deze vijfkoppige meidengroep debuteerde in 2019 en bracht al meerdere hitsingles uit, waaronder 'Dream' en 'Love'. Ze hebben ook opgetreden op verschillende muziekfestivals en zijn in veel tijdschriften verschenen. Voor meer informatie over Minji Busters, Klik hier .

Tot slot is er Pristin, een negenkoppige meidengroep die in 2016 debuteerde. Ze hebben verschillende hitsingles uitgebracht, waaronder 'We Like' en 'Wee Woo'. Ze hebben ook opgetreden op verschillende muziekfestivals en zijn in veel tijdschriften verschenen. Helaas is Pristin in 2019 uit elkaar gegaan. Voor meer informatie over Pristin, Klik hier .

K-pop is een wereldwijd fenomeen geworden en deze drie bands zijn slechts enkele van de vele K-popbands die furore hebben gemaakt in de muziekindustrie. Of je nu een fan bent van Sun Woo, Minji Busters of Pristin, je kunt er meer over te weten komen door op de aangeboden hyperlinks te klikken.