EXID: De K-Pop-band die de wereld stormenderhand verovert

Inhoud

EXID is een Zuid-Koreaanse meidengroep die sinds 2012 furore maakt in de K-Pop-scene. De groep bestaat uit vijf leden: Solji, LE, Hani, Hyelin en Jeonghwa. EXID heeft verschillende hitsingles uitgebracht, waaronder 'Up & Down', 'Ah Yeah' en 'Hot Pink'. Ze hebben ook talloze prijzen gewonnen, waaronder de Mnet Asian Music Award voor Beste Vrouwelijke Groep in 2015. In deze uitgebreide gids nemen we een kijkje in de geschiedenis, muziek en succes van EXID.

EXID's geschiedenis

EXID werd in 2012 opgericht door AB Entertainment. De originele line-up bestond uit Solji, LE, Hani en twee andere leden, Dami en Yuji. De groep bracht in februari 2012 hun debuutsingle 'Whoz That Girl' uit. De single kwam echter niet in kaart en de groep had weinig succes. In augustus van dat jaar verlieten Dami en Yuji de groep en werden vervangen door Hyelin en Jeonghwa.Het lot van EXID veranderde in 2014 toen een door fans opgenomen video van hun nummer 'Up & Down' viraal ging. Het nummer werd opnieuw uitgebracht en werd een hit en bereikte nummer één op de Gaon Digital Chart. De groep volgde met de single 'Ah Yeah', die ook een hit werd. Het succes van EXID ging verder met de release van hun eerste volledige album, Street, in 2016.

EXID's muziek

De muziek van EXID is een mix van pop, hiphop en R&B. Hun liedjes bevatten vaak pakkende hooks en vrolijke melodieën. De groep heeft verschillende hitsingles uitgebracht, waaronder 'Up & Down', 'Ah Yeah' en 'Hot Pink'. Ze hebben ook verschillende uitgebreide toneelstukken uitgebracht, waaronder Hippity Hop, Ah Yeah en Street.

EXID heeft samengewerkt met verschillende andere K-Popartiesten, waaronder BAP, Monsta X en GFriend. Ze hebben ook verschillende solo-singles uitgebracht, waaronder Solji's 'Rains Again' en LE's 'Forever'.

Het succes van EXID

EXID heeft sinds hun debuut in 2012 veel succes geboekt. Ze hebben talloze prijzen gewonnen, waaronder de Mnet Asian Music Award voor Beste Vrouwelijke Groep in 2015. Ze zijn ook genomineerd voor verschillende andere prijzen, waaronder de Golden Disc Award voor Beste Vrouwelijke Groep in 2016.

EXID heeft ook buiten Zuid-Korea succes geboekt. Ze hebben opgetreden in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, Japan en China. Ze hebben ook samengewerkt met verschillende internationale artiesten, waaronder Far East Movement en Snoop Dogg.

Gevolgtrekking

EXID is een Zuid-Koreaanse meidengroep die sinds 2012 furore maakt in de K-Pop-scene. De groep heeft verschillende hitsingles uitgebracht, waaronder 'Up & Down', 'Ah Yeah' en 'Hot Pink'. Ze hebben ook talloze prijzen gewonnen, waaronder de Mnet Asian Music Award voor Beste Vrouwelijke Groep in 2015. EXID heeft aanzienlijke successen geboekt, zowel in Zuid-Korea als in het buitenland, en ze vertonen geen tekenen van vertraging.

Voor meer informatie over EXID, ga naar AllKpop , Soempi , en Koreaboo .

FAQ

  • Q: Wie zijn de leden van EXID?
    EEN: De leden van EXID zijn Solji, LE, Hani, Hyelin en Jeonghwa.
  • Q: Welke prijzen heeft EXID gewonnen?
    EEN: EXID heeft in 2015 de Mnet Asian Music Award voor Beste Vrouwelijke Groep gewonnen.
  • Q: In welke landen heeft EXID opgetreden?
    EEN: EXID trad op in de Verenigde Staten, Japan en China.

K-pop is een muziekgenre dat over de hele wereld aan populariteit wint. Het is een mix van verschillende genres, waaronder hiphop, R&B en elektronische muziek. Een van de populairste K-popbands is CNBLUE, een zevenkoppige groep uit Zuid-Korea. De band bestaat uit Jung Yong-hwa, Lee Jong-hyun, Kang Min-hyuk, Lee Jung-shin en Lee Nakyung. Ze hebben verschillende albums en singles uitgebracht en hebben de wereld rondgereisd. Hun muziek wordt geprezen om de pakkende melodieën en krachtige teksten.

Een andere populaire K-popband is NCT 127, een negenkoppige groep uit Zuid-Korea. De band bestaat uit Taeyong, Mark, Jaehyun, Winwin, Taeil, Haechan, Yuta, Johnny en Doyoung. Ze hebben verschillende albums en singles uitgebracht en hebben de wereld rondgereisd. Hun muziek wordt geprezen om zijn vrolijke en energieke geluid.

Ten slotte is Zhang Luofei een K-popband uit China die furore maakt in de industrie. De band bestaat uit Zhang Luofei, Li Yifan en Li Yifan. Ze hebben verschillende albums en singles uitgebracht en hebben de wereld rondgereisd. Hun muziek wordt geprezen om de unieke mix van traditionele Chinese muziek en moderne K-pop.

K-pop is een muziekgenre dat over de hele wereld aan populariteit wint. Het is een mix van verschillende genres, waaronder hiphop, R&B en elektronische muziek. Een van de meest populaire K-popbands is CNBLUE , een zevenkoppige groep uit Zuid-Korea. De band bestaat uit Jung Yong-hwa, Lee Jong-hyun, Kang Min-hyuk, Lee Jung-shin en Lee Nakyung . Ze hebben verschillende albums en singles uitgebracht en hebben de wereld rondgereisd. Hun muziek wordt geprezen om de pakkende melodieën en krachtige teksten. Een andere populaire K-popband is NCT 127, een negenkoppige groep uit Zuid-Korea. De band bestaat uit Taeyong, Mark, Jaehyun, Winwin, Taeil, Haechan, Yuta, Johnny en Doyoung. Ze hebben verschillende albums en singles uitgebracht en hebben de wereld rondgereisd. Hun muziek wordt geprezen om zijn vrolijke en energieke geluid. Eindelijk, Zhang Luofei is