G Dragon-albums: een gids voor de K-Pop-band

Inhoud

G-Dragon

G Dragon is een Zuid-Koreaanse singer-songwriter, rapper, producer en mode-icoon. Hij is de leider van de K-Pop-band Big Bang en heeft verschillende soloalbums uitgebracht. De muziek van G Dragon is een mix van hiphop, R&B en elektronische dansmuziek, en zijn stijl wordt vaak omschreven als 'edgy' en 'uniek'. In deze gids verkennen we de albums van G Dragon en de K-Pop-band waarvan hij deel uitmaakt.

G Dragon's soloalbums

G Dragon heeft sinds zijn debuut in 2006 vier soloalbums uitgebracht. Zijn eerste album, Hartenbreker , werd uitgebracht in 2009 en was een enorm succes, met meer dan 200.000 verkochte exemplaren in Zuid-Korea. Het album bevatte de hitsingle 'Heartbreaker', die een enorme hit was in Zuid-Korea en de rest van de wereld. Zijn tweede album, Enig in zijn soort , werd uitgebracht in 2012 en bevatte de hitsingle 'Crayon'. Zijn derde album, Opstand , werd uitgebracht in 2013 en bevatte de hitsingle 'Crooked'. Zijn vierde album, Kwon Ji Yong , werd uitgebracht in 2017 en bevatte de hitsingle 'Untitled, 2014'.Oerknal

G Dragon is de leider van de K-Pop band Big Bang, die hij oprichtte in 2006. De band heeft zes studioalbums, twee livealbums en talloze singles uitgebracht. Hun debuutalbum, Big Bang vol. 1 , werd uitgebracht in 2006 en bevatte de hitsingle 'Lies'. Hun tweede album, Heet probleem , werd uitgebracht in 2007 en bevatte de hitsingle 'Last Farewell'. Hun derde album, Sta op , werd uitgebracht in 2008 en bevatte de hitsingle 'Day by Day'. Hun vierde album, Vanavond , werd uitgebracht in 2011 en bevatte de hitsingle 'Fantastic Baby'. Hun vijfde album, In leven , werd uitgebracht in 2012 en bevatte de hitsingle 'Monster'. Hun zesde album, Gemaakt , werd uitgebracht in 2016 en bevatte de hitsingle 'Bang Bang Bang'.

G Drakenstijl

G Dragon staat bekend om zijn unieke en edgy stijl. Hij draagt ​​vaak felle kleuren en gedurfde patronen, en wordt vaak gezien met hoeden, zonnebrillen en sieraden. Hij staat ook bekend om zijn tatoeages, waarvan hij zei dat het een manier voor hem is om zichzelf te uiten. Hij werkt vaak samen met modeontwerpers om unieke stukken te creëren voor zijn concerten en muziekvideo's.

G Dragon's impact op K-Pop

G Dragon heeft een enorme impact gehad op de K-Pop-scene. Hij wordt vaak gecrediteerd voor het populair maken van het genre en het naar een breder publiek brengen. Hij heeft samengewerkt met veel andere K-Pop-artiesten en zijn invloed is te zien in de muziek van veel andere K-Pop-bands. Hij staat ook bekend om zijn filantropische werk en heeft geld gedoneerd aan verschillende goede doelen.

Gevolgtrekking

G Dragon is een enorm invloedrijke figuur in de K-Pop-scene. Zijn soloalbums en werk met de band Big Bang hebben hem tot een begrip gemaakt in Zuid-Korea en de rest van de wereld. Zijn unieke stijl en scherpe muziek hebben van hem een ​​mode-icoon gemaakt en zijn filantropische werk heeft van hem een ​​rolmodel voor velen gemaakt. G Dragon is een artiest die de grenzen van K-Pop blijft verleggen en indruk maakt op de muziekscene.

FAQ

  • Q: Hoeveel soloalbums heeft G Dragon uitgebracht? EEN: G Dragon heeft sinds zijn debuut in 2006 vier soloalbums uitgebracht.
  • Q: Wat is de stijl van G Dragon? EEN: G Dragon staat bekend om zijn unieke en edgy stijl. Hij draagt ​​vaak felle kleuren en gedurfde patronen, en wordt vaak gezien met hoeden, zonnebrillen en sieraden.
  • Q: Hoeveel albums heeft Big Bang uitgebracht? EEN: Big Bang heeft zes studioalbums, twee livealbums en talloze singles uitgebracht.
  • Q: Wat is de impact van G Dragon op K-Pop? EEN: G Dragon heeft een enorme impact gehad op de K-Pop-scene. Hij wordt vaak gecrediteerd voor het populair maken van het genre en het naar een breder publiek brengen.

Ga naar voor meer informatie over G Dragon en de K-Pop-band Big Bang AllKpop , Koreaboo , en Rollende steen .

K-pop is een muziekgenre dat de wereld stormenderhand heeft veroverd. Het is een wereldwijd fenomeen geworden, met fans over de hele wereld. Als je op zoek bent naar K-pop, zijn er een paar populaire bands die je moet kennen. To1 is een populaire K-popband die al bestaat sinds 2013. Ze hebben verschillende albums en singles uitgebracht en zijn een favoriet bij fans geworden. Kcon - Wikipedia, de gratis encyclopedie is een geweldige bron om meer over hen te weten te komen. Een andere populaire K-popband is Girl Crush, met de getalenteerde Bomi. Bomi Girlcrush is een geweldige website om meer over haar en de band te weten te komen. Ten slotte is SB19 een K-popband die de wereld stormenderhand verovert. Ze hebben verschillende singles en albums uitgebracht en zijn een favoriet bij fans geworden. Jos SB19 is een geweldige website om meer over hen te weten te komen. K-pop is een muziekgenre dat voor elk wat wils heeft, en deze bands zijn slechts enkele van de populaire die je zou moeten bekijken.