Gugudan: de beste nummers van de K-popband

Inhoud

Gugudan | Gugudan | Fandom

Gugudan is een Zuid-Koreaanse meidengroep die in 2016 is opgericht door Jellyfish Entertainment. De groep bestaat uit negen leden: Mimi, Hana, Haebin, Nayoung, Sejeong, Sally, Soyee, Mina en Hyeyeon. Gugudan heeft verschillende albums en singles uitgebracht en hun muziek is te zien geweest in verschillende televisieshows en films. In deze gids bekijken we de beste nummers van Gugudan en verkennen we de geschiedenis en discografie van de band.

Gugudans geschiedenis

Gugudan werd opgericht in 2016 met de release van hun debuutsingle, Wonderland . De groep won snel aan populariteit met hun aanstekelijke liedjes en unieke concepten. Ze brachten hun eerste mini-album uit, Handeling. 1 De kleine zeemeermin , in juni 2016. Op het album stond de hitsingle Een meisje als ik , met een piek op nummer vier op de Gaon Music Chart. Gugudan heeft sindsdien verschillende albums en singles uitgebracht, waaronder Handeling. 2 narcissen , Handeling. 3 Chococofabriek , en Handeling. 4 Cait Sith .Gugudans beste liedjes

Gugudan heeft door de jaren heen veel geweldige nummers uitgebracht. Hier zijn enkele van hun beste:

 • Een meisje als ik (2016)
 • Wonderland (2016)
 • Chocolade (2017)
 • De laarzen (2017)
 • Niet dat type (2018)
 • De laatste pagina (2018)

Een meisje als ik

Gugudans debuutsingle, Een meisje als ik , werd uitgebracht in juni 2016. Het nummer is een vrolijk popnummer met een pakkend refrein en een sterke boodschap over zelfvertrouwen. Het nummer piekte op nummer vier op de Gaon Music Chart en was een hit bij fans. De videoclip voor het nummer is meer dan 10 miljoen keer bekeken op YouTube.

Act.4 Cait Sith | Kpop Wiki | Fandom

Wonderland

Gugudans debuutsingle, Wonderland , werd uitgebracht in juni 2016. Het nummer is een vrolijk popnummer met een pakkend refrein en een sterke boodschap over zelfvertrouwen. Het nummer piekte op nummer vier op de Gaon Music Chart en was een hit bij fans. De videoclip voor het nummer is meer dan 10 miljoen keer bekeken op YouTube.

Chocolade

Gugudans tweede single, Chocolade , werd uitgebracht in juli 2017. Het nummer is een vrolijk dansnummer met een pakkend refrein en een sterke boodschap over eigenliefde. Het nummer piekte op nummer vijf op de Gaon Music Chart en was een hit bij fans. De videoclip voor het nummer is meer dan 10 miljoen keer bekeken op YouTube.

De laarzen

Gugudans derde single, De laarzen , werd uitgebracht in augustus 2017. Het nummer is een vrolijk popnummer met een pakkend refrein en een sterke boodschap over vriendschap. Het nummer piekte op nummer zes op de Gaon Music Chart en was een hit bij fans. De videoclip voor het nummer is meer dan 10 miljoen keer bekeken op YouTube.

Niet dat type

Gugudans vierde single, Niet dat type , werd uitgebracht in januari 2018. Het nummer is een vrolijk dansnummer met een pakkend refrein en een sterke boodschap over zelfacceptatie. Het nummer piekte op nummer zeven op de Gaon Music Chart en was een hit bij fans. De videoclip voor het nummer is meer dan 10 miljoen keer bekeken op YouTube.

De laatste pagina

Gugudans vijfde single, De laatste pagina , werd uitgebracht in april 2018. Het nummer is een vrolijk popnummer met een pakkend refrein en een sterke boodschap om verder te gaan. Het nummer piekte op nummer acht op de Gaon Music Chart en was een hit bij fans. De videoclip voor het nummer is meer dan 10 miljoen keer bekeken op YouTube.

Gevolgtrekking

Gugudan is een Zuid-Koreaanse meidengroep die door de jaren heen veel geweldige nummers heeft uitgebracht. Van hun debuutsingle Een meisje als ik naar hun nieuwste single De laatste pagina , heeft Gugudan consequent pakkende en betekenisvolle liedjes uitgebracht. Als je op zoek bent naar geweldige K-Pop-muziek, bekijk dan zeker de discografie van Gugudan.

FAQ

 • Q: Wie zijn de leden van Gugudan?
  EEN: De leden van Gugudan zijn Mimi, Hana, Haebin, Nayoung, Sejeong, Sally, Soyee, Mina en Hyeyeon.
 • Q: Wat is de debuutsingle van Gugudan?
  EEN: Gugudans debuutsingle is Een meisje als ik , uitgebracht in juni 2016.
 • Q: Wat is de nieuwste single van Gugudan?
  EEN: Gugudans nieuwste single is De laatste pagina , uitgebracht in april 2018.

Kijk voor meer informatie over Gugudan op AllKpop en Koreaboo .

K-pop is een muziekgenre dat over de hele wereld aan populariteit wint. Het is een mix van verschillende genres, waaronder hiphop, R&B en elektronische muziek. Er zijn veel K-popbands die de afgelopen jaren populair zijn geworden, en twee van de meest populaire zijn Yiren Wang en Yo Na. Yiren Wang is een opkomende K-popband die steeds meer aandacht krijgt vanwege hun unieke geluid en stijl. Ze hebben verschillende singles en albums uitgebracht en zijn op veel muziekfestivals te zien geweest. Yo Na is een andere populaire K-popband die de aandacht trekt vanwege hun aanstekelijke liedjes en energieke optredens. Ze hebben verschillende albums en singles uitgebracht en zijn op veel muziekfestivals te zien geweest. Een ander K-pop-icoon is Eunhyuk, die actief is sinds 2015. Hij heeft verschillende albums en singles uitgebracht en is op veel muziekfestivals te zien geweest. Hij staat bekend om zijn unieke stijl en geluid en is een populaire figuur geworden in de K-popscene. Alle drie deze K-popbands hebben veel aandacht gekregen en zijn over de hele wereld populair geworden. Als u meer over hen wilt weten, kunt u een kijkje nemen yiren wang , In een , en eunhyuk 2015 voor meer informatie.