Jiyoon Jeong: K-Popster en voormalig lid van 4Minute

Inhoud

Jiyoon Jeong is een Zuid-Koreaanse zangeres en voormalig lid van de K-Pop meidengroep 4Minute. Ze is vooral bekend om haar solo-activiteiten en haar werk met de groep, die in 2009 debuteerde. Jeong heeft verschillende solo-singles en albums uitgebracht en heeft ook samengewerkt met andere K-Pop-artiesten. Lees verder voor meer informatie over Jiyoon Jeong en haar carrière in K-Pop.

Begin van het vroege leven en carrière

Jeong werd geboren op 15 oktober 1990 in Seoul, Zuid-Korea. Ze begon haar carrière in 2009 als lid van de K-Pop meidengroep 4Minute. De groep bracht verschillende succesvolle singles en albums uit, en Jeong werd geprezen om haar vocale en rapvaardigheden. In 2011 bracht Jeong haar eerste solo-single '24/7' uit, die een hit werd in Zuid-Korea. Ze bracht in 2012 ook een soloalbum uit, getiteld 'Jiyoon Jeong'.Solo-activiteiten en samenwerkingen

In 2013 bracht Jeong haar tweede solo-single 'I'm Different' uit, een samenwerking met rapper Heize. De single was een succes en Jeong werd geprezen om haar vocale en rapvaardigheden. Ze bracht in 2014 ook een soloalbum uit, getiteld 'Jiyoon Jeong 2'. In 2015 werkte Jeong samen met rapper San E aan de single 'Me You', die een hit werd in Zuid-Korea.

Recente projecten en solo-activiteiten

In 2016 bracht Jeong haar derde solo-single 'Don't Stop' uit, een samenwerking met rapper Bumkey. De single was een succes en Jeong werd geprezen om haar vocale en rapvaardigheden. Ze bracht in 2017 ook een soloalbum uit, getiteld 'Jiyoon Jeong 3'. In 2018 werkte Jeong samen met rapper Jay Park aan de single 'So Good', die een hit werd in Zuid-Korea.

Discografie

alleen singles

 • 24-07 (2011)
 • Ik ben anders (2013)
 • Stop niet (2016)
 • Zo goed (2018)

alleen albums

 • Jiyoon Jeong (2012)
 • Jiyoon Jeong 2 (2014)
 • Jiyoon Jeong 3 (2017)

Gevolgtrekking

Jiyoon Jeong is een Zuid-Koreaanse zangeres en voormalig lid van de K-Pop meidengroep 4Minute. Ze is vooral bekend om haar solo-activiteiten en haar werk met de groep, die in 2009 debuteerde. Jeong heeft verschillende solo-singles en albums uitgebracht en heeft ook samengewerkt met andere K-Pop-artiesten. Ze is een ervaren zangeres en rapper en heeft zowel in haar solocarrière als met 4Minute succes geboekt.

Ga naar voor meer informatie over Jiyoon Jeong en haar carrière in K-Pop AllKpop , Koreaboo , en Soempi .

FAQ

 • Q: Wat is de geboortedatum van Jiyoon Jeong?
  EEN: Jiyoon Jeong werd geboren op 15 oktober 1990.
 • Q: Wat is de discografie van Jiyoon Jeong?
  EEN: Jiyoon Jeong heeft drie solo-singles en drie solo-albums uitgebracht.
 • Q: Van welke groep was Jiyoon Jeong lid?
  EEN: Jiyoon Jeong was lid van de K-Pop meidengroep 4Minute.

K-pop verovert de wereld stormenderhand en Cignature Seline is een van de bands die de leiding heeft. Deze zevenkoppige meidengroep maakt sinds hun debuut in 2020 furore en ze vertonen geen tekenen van vertraging. Cignatuur Seline is samengesteld uit leden Seungeun, Sunn, Belle, Chaesol, Jeewon, Semi en Sumin. Hun muziek is een mix van pop, hiphop en R&B, en hun teksten richten zich vaak op thema's als vrouwelijke empowerment en eigenliefde. Ze hebben verschillende hitsingles uitgebracht, waaronder 'Nun Nu Nan Na' en 'Ascend'.

K-pop staat ook bekend om zijn unieke nummeringssysteem, dat elk lid van een groep een nummer toekent. Kpop-nummers is een geweldige bron om meer te leren over dit systeem en hoe het werkt. Elk lid van Cignature Seline heeft een nummer, waarbij Seungeun nummer 001 is, Sunn nummer 002, enzovoort. Dit systeem helpt fans hun favoriete leden bij te houden en stelt hen in staat hun steun aan de groep te tonen.

De nieuwste K-popgroep die de wereld stormenderhand verovert, is Wu Tammy. Deze vijfkoppige meidengroep bestaat uit leden Tammy, Yoona, Jiwon, Jieun en Soojin. Ze debuteerden in 2021 en hebben al verschillende hitsingles uitgebracht, waaronder 'What You Waiting For' en 'Dreams Come True'. Tammie meisjes hebben een uniek geluid dat pop, hiphop en R&B combineert, en hun teksten zijn vaak gericht op thema's als vrouwelijke empowerment en eigenliefde. Ze zijn in korte tijd een van de populairste K-popgroepen ter wereld geworden.