K-Pop-bedrijven en -bands: alles wat u moet weten

Inhoud

K-Pop is een muziekgenre dat de wereld stormenderhand heeft veroverd. Van oorsprong in Zuid-Korea is K-Pop een wereldwijd fenomeen geworden, met fans over de hele wereld. Maar wat is K-Pop en wie zijn de bedrijven en bands die het maken? Lees verder om alles te weten te komen over K-Pop-gezelschappen en -bands.

Wat is K-Pop?

K-Pop staat voor Korean Pop en is een muziekgenre dat is ontstaan ​​in Zuid-Korea. Het is een mix van verschillende genres, waaronder hiphop, R&B, EDM en meer. K-Pop staat bekend om zijn pakkende melodieën, energieke choreografieën en kleurrijke muziekvideo's. Het is een wereldwijd fenomeen geworden, met fans over de hele wereld.K-Pop-bedrijven

K-Pop wordt geproduceerd en gedistribueerd door een aantal bedrijven, bekend als K-Pop-bedrijven. Deze bedrijven zijn verantwoordelijk voor het managen van de carrières van K-popartiesten, het produceren van hun muziek en het promoten van hun releases. Enkele van de grootste K-Pop-bedrijven zijn SM Entertainment, YG Entertainment, JYP Entertainment en Big Hit Entertainment.

SM-vermaak

SM Entertainment is een van de grootste en meest succesvolle K-Pop-bedrijven. SM Entertainment, opgericht in 1995, is de thuisbasis van enkele van de grootste K-Pop-sterren, waaronder EXO, Red Velvet, NCT en Super Junior. SM Entertainment staat bekend om zijn hoge productiewaarden en innovatieve muziekvideo's.

YG-entertainment

YG Entertainment is een ander groot K-Pop-bedrijf. YG Entertainment, opgericht in 1996, is de thuisbasis van enkele van de grootste K-Pop-sterren, waaronder BLACKPINK, iKON, WINNER en BIGBANG. YG Entertainment staat bekend om zijn edgy en stijlvolle muziekvideo's.

JYP-entertainment

JYP Entertainment is een van de oudste K-Pop-bedrijven. JYP Entertainment, opgericht in 1997, is de thuisbasis van enkele van de grootste K-Pop-sterren, waaronder TWICE, GOT7, DAY6 en Stray Kids. JYP Entertainment staat bekend om zijn pakkende melodieën en vrolijke muziekvideo's.

Groot hit-entertainment

Big Hit Entertainment is een van de nieuwste K-Pop-bedrijven. Big Hit Entertainment, opgericht in 2005, is de thuisbasis van enkele van de grootste K-Pop-sterren, waaronder BTS, TXT en Lee Hyun. Big Hit Entertainment staat bekend om zijn innovatieve muziekvideo's en creatieve concepten.

K-Pop-bands

K-Pop-bands zijn groepen zangers en dansers die K-Pop-muziek uitvoeren. Deze bands worden beheerd door K-Pop-bedrijven en zijn verantwoordelijk voor het produceren en promoten van hun muziek. Enkele van de grootste K-Pop-bands zijn EXO, BLACKPINK, BTS en TWICE.

EXO

EXO is een van de grootste K-Pop-bands. EXO, opgericht in 2012, wordt beheerd door SM Entertainment en bestaat uit negen leden. EXO staat bekend om hun krachtige zang en energieke choreografie.

ZWARTPINK

BLACKPINK is een van de grootste K-Pop-bands. BLACKPINK, opgericht in 2016, wordt beheerd door YG Entertainment en bestaat uit vier leden. BLACKPINK staat bekend om hun pakkende melodieën en stijlvolle muziekvideo's.

BTS

BTS is een van de grootste K-Pop-bands. BTS, opgericht in 2013, wordt beheerd door Big Hit Entertainment en bestaat uit zeven leden. BTS staat bekend om hun krachtige teksten en vernieuwende concepten.

TWEEMAAL

TWICE is een van de grootste K-Pop-bands. TWICE, opgericht in 2015, wordt beheerd door JYP Entertainment en bestaat uit negen leden. TWICE staat bekend om hun vrolijke liedjes en kleurrijke muziekvideo's.

Gevolgtrekking

K-Pop is een muziekgenre dat de wereld stormenderhand heeft veroverd. Het wordt geproduceerd en gedistribueerd door een aantal bedrijven, bekend als K-Pop-bedrijven, en uitgevoerd door K-Pop-bands. Van SM Entertainment tot Big Hit Entertainment en van EXO tot TWICE, er is voor elk wat wils in de K-Pop-industrie. Ga naar voor meer informatie over K-Pop-bedrijven en -bands AllKpop , Soempi , en Koreaboo .

FAQ

  • Q: Wat is K-Pop?
    EEN: K-Pop staat voor Korean Pop en is een muziekgenre dat is ontstaan ​​in Zuid-Korea. Het is een mix van verschillende genres, waaronder hiphop, R&B, EDM en meer.
  • Q: Wie zijn de grootste K-Pop-bedrijven?
    EEN: Enkele van de grootste K-Pop-bedrijven zijn SM Entertainment, YG Entertainment, JYP Entertainment en Big Hit Entertainment.
  • Q: Wie zijn de grootste K-Pop-bands?
    EEN: Enkele van de grootste K-Pop-bands zijn EXO, BLACKPINK, BTS en TWICE.

K-pop is een wereldwijd fenomeen geworden en veel artiesten zijn bekende namen geworden. Tomohisa Yamashita, beter bekend als Yamapi, is een van de meest populaire Japanse zangeressen in de K-popscene. In 2015 trad hij toe tot de K-popband Super Junior en is sindsdien een favoriet bij fans geworden. Yamapi-vriendin is een geweldige manier om meer te weten te komen over zijn reis naar de K-popwereld.

Een andere K-popband die de wereld stormenderhand heeft veroverd, is Bobby iKON. Deze zevenkoppige groep wint sinds hun debuut in 2015 aan populariteit. Ze hebben verschillende hitsingles uitgebracht en zijn in veel muziekvideo's te zien geweest. Bobby YG is een geweldige bron om meer te weten te komen over deze geweldige groep.

Nugu is een relatief nieuwe K-popband die aan populariteit wint in de muziekindustrie. Deze vijfkoppige groep heeft verschillende singles uitgebracht en is in veel muziekvideo's te zien geweest. Ze hebben een uniek geluid dat elke luisteraar zeker zal boeien. nugu kpop is een geweldige manier om meer te weten te komen over deze opkomende groep.

K-pop is een wereldwijd fenomeen geworden en veel artiesten zijn bekende namen geworden. Met zoveel getalenteerde artiesten kan het moeilijk zijn om alle nieuwe muziek bij te houden. Met behulp van internet is het echter gemakkelijker dan ooit om op de hoogte te blijven van het laatste K-pop-nieuws en de laatste releases.