Kris Wu: profiel van het lid van de K-Pop-band

Inhoud

Kris

Kris Wu is een Chinees-Canadese zanger, songwriter, acteur en voormalig lid van de K-Pop band EXO. Wu, geboren in Guangzhou, China, verhuisde op 10-jarige leeftijd naar Vancouver, Canada. Hij begon zijn carrière als lid van de Zuid-Koreaans-Chinese boyband EXO in 2012 en verliet de groep in 2014. een succesvolle solocarrière, het uitbrengen van verschillende albums en singles, en het verschijnen in verschillende films en tv-shows.

Vroege leven en carrière

Wu werd geboren als Li Jiaheng op 6 november 1990 in Guangzhou, China. Hij verhuisde op 10-jarige leeftijd naar Vancouver, Canada, en ging naar de Sir Winston Churchill Secondary School. Hij begon zijn carrière als lid van de Zuid-Koreaans-Chinese boyband EXO in 2012 en verliet de groep in 2014. Sindsdien heeft hij een succesvolle solocarrière nagestreefd, waarbij hij verschillende albums en singles uitbracht en in verschillende films en televisie verscheen. shows.Muziek carriëre

Wu bracht zijn debuut soloalbum uit, Opnieuw geladen , in 2016. Het album was een commercieel succes en bereikte nummer één in de Chinese hitlijsten. Sindsdien heeft hij nog twee albums uitgebracht, Antares (2018) en Vrije stijl (2020). Wu heeft ook samengewerkt met verschillende andere artiesten, waaronder Jay Chou, Jackson Wang en G-Dragon.

Acteercarrière

Wu is verschenen in verschillende films en tv-shows, waaronder Een plek die alleen wij kennen (2015), Reis naar het Westen: De demonen slaan terug (2017), en De zeemeermin (2016). Hij is ook verschenen in verschillende Chinese variétéshows, waaronder Gelukkig kamp en De stem van China . In 2019 speelde hij in de originele Netflix-serie De rapper van China .

Onderscheidingen en onderscheidingen

Wu heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn muziek en acteerwerk, waaronder de Best Newcomer Award bij de Golden Melody Awards 2016, de Best Male Singer Award bij de QQ Music Awards 2017 en de Best Actor Award bij de Golden Horse Awards 2018. Hij is ook genomineerd voor verschillende prijzen, waaronder de MTV Europe Music Awards en de MTV Video Music Awards.

Priveleven

Wu is momenteel vrijgezel en woont in Beijing, China. Hij is een fervent basketbalfan en is gezien bij het bijwonen van verschillende NBA-wedstrijden. Hij is ook een actieve filantroop en heeft gedoneerd aan verschillende goede doelen, waaronder het Rode Kruis en UNICEF.

Gevolgtrekking

Kris Wu is een Chinees-Canadese zanger, songwriter, acteur en voormalig lid van de K-Pop band EXO. Hij heeft verschillende succesvolle albums en singles uitgebracht en is in verschillende films en tv-shows verschenen. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn muziek en acteren, en is een actieve filantroop.

Referenties

FAQ

  • Q: Wat is de nationaliteit van Kris Wu? EEN: Kris Wu is een Chinees-Canadese zanger, songwriter, acteur en voormalig lid van de K-Pop band EXO.
  • Q: Welke prijzen heeft Kris Wu gewonnen? EEN: Wu heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn muziek en acteerwerk, waaronder de Best Newcomer Award bij de Golden Melody Awards 2016, de Best Male Singer Award bij de QQ Music Awards 2017 en de Best Actor Award bij de Golden Horse Awards 2018.
  • Q: Wat is de huidige status van Kris Wu? EEN: Wu is momenteel vrijgezel en woont in Beijing, China.

K-pop is een muziekgenre dat de wereld stormenderhand heeft veroverd. Het is een wereldwijd fenomeen geworden en veel K-popbands zijn bekende namen geworden. Een van de meest populaire K-popbands is Kepler, die bestaat uit Nam Joohyuk, Kim Seokjin en Kim Taehyung. Nam Joohyuk is de leider van de groep en staat bekend om zijn krachtige zang en podiumpresentatie. Hij is ook een acteur en speelde in verschillende films en tv-shows. Nam Joohyuk is een echte K-popster en is geliefd bij fans over de hele wereld.

Een andere populaire K-popband is 3RACHA, die bestaat uit Bang Chan, Changbin en Han. Ze staan ​​bekend om hun unieke geluid en stijl, die wordt beschreven als een mix van hiphop en EDM. 3RACHA krijgt de laatste tijd veel aandacht en hun muziek is te zien in verschillende films en tv-shows. Wauw 3RACHA is in snel tempo een van de populairste K-popbands ter wereld aan het worden.

Ten slotte is er Seventeen, dat uit dertien leden bestaat. Ze staan ​​bekend om hun vrolijke en energieke muziek en hun live optredens zijn altijd vol energie. Seventeen krijgt de laatste tijd veel aandacht en hun muziek is te zien in verschillende films en tv-shows. Wie Zeventien is in snel tempo een van de populairste K-popbands ter wereld aan het worden.

K-pop is een muziekgenre dat de wereld stormenderhand heeft veroverd. Het is een wereldwijd fenomeen geworden en veel K-popbands zijn bekende namen geworden. Kepler, 3RACHA en Seventeen zijn slechts enkele van de vele K-popbands die de laatste tijd veel aandacht krijgen. Elk van deze bands heeft zijn eigen unieke geluid en stijl, en ze zijn allemaal de moeite van het bekijken waard.