Lee Hi Discografie: Verkenning van de muziekreis van K-Pop Band

Inhoud

Lee Hi is een Zuid-Koreaanse zanger en songwriter die in 2012 debuteerde onder YG Entertainment. Ze staat bekend om haar soulvolle stem en unieke muziekstijl. Haar discografie omvat twee studioalbums, twee uitgebreide toneelstukken en verschillende singles en samenwerkingen met andere artiesten. In dit artikel verkennen we de muzikale reis van Lee Hi via haar discografie.

Albums

Eerste liefde (2013)

Lee Hi's debuut studioalbum, Eerste liefde , werd uitgebracht op 28 maart 2013. Het album bestaat uit 11 nummers, waaronder de eerste single '1,2,3,4'. Het album was een commercieel succes, met een piek op nummer twee in de Gaon Album Chart en er werden meer dan 100.000 exemplaren van verkocht.Seouliet (2016)

Lee Hi's tweede studioalbum, Seouliet , werd uitgebracht op 9 maart 2016. Het album bestaat uit 11 nummers, waaronder de eerste single 'Breathe'. Het album was een commercieel succes, piekte op nummer één in de Gaon Album Chart en verkocht meer dan 200.000 exemplaren.

Uitgebreide toneelstukken

Het is voorbij (2014)

Lee Hi's eerste uitgebreide spel, Het is voorbij , werd uitgebracht op 28 oktober 2014. De EP bestaat uit vijf nummers, waaronder de eerste single 'It's Over'. De EP was een commercieel succes, piekte op nummer twee in de Gaon Album Chart en verkocht meer dan 50.000 exemplaren.

24°C (2018)

Lee Hi's tweede extended play, 24°C , werd uitgebracht op 29 juni 2018. De EP bestaat uit vijf nummers, waaronder de eerste single 'No One'. De EP was een commercieel succes, piekte op nummer twee in de Gaon Album Chart en verkocht meer dan 50.000 exemplaren.

Singles en samenwerkingen

Lee Hi heeft verschillende singles en samenwerkingen met andere artiesten uitgebracht. Haar meest succesvolle single is 'My Star', die piekte op nummer één in de Gaon Digital Chart en meer dan 2 miljoen digitale exemplaren verkocht. Ze heeft ook samengewerkt met artiesten als Epik High, Zion.T en B.I. Haar samenwerkingen zijn commercieel succesvol geweest, met haar samenwerking met Zion.T, 'No Make Up', piekte op nummer twee op de Gaon Digital Chart en verkocht meer dan 1 miljoen digitale exemplaren.

Gevolgtrekking

Lee Hi is een getalenteerde zanger en songwriter die twee studioalbums, twee uitgebreide toneelstukken en verschillende singles en samenwerkingen met andere artiesten heeft uitgebracht. Haar muziek is commercieel succesvol geweest en van haar singles en samenwerkingen zijn meer dan 3 miljoen digitale exemplaren verkocht. Haar unieke muziekstijl en soulvolle stem hebben haar tot een populaire artiest gemaakt in Zuid-Korea en daarbuiten.

FAQ

  • Q: Hoeveel studioalbums heeft Lee Hi uitgebracht? EEN: Lee Hi heeft twee studioalbums uitgebracht.
  • Q: Wat is de meest succesvolle single van Lee Hi? EEN: Lee Hi's meest succesvolle single is 'My Star', die piekte op nummer één in de Gaon Digital Chart en meer dan 2 miljoen digitale exemplaren verkocht.
  • Q: Met wie heeft Lee Hi samengewerkt? EEN: Lee Hi heeft samengewerkt met artiesten als Epik High, Zion.T en B.I.

Ga voor meer informatie over de discografie van Lee Hi naar Wikipedia en Genie .

De K-pop-industrie zit vol geweldige bands en artiesten, en een tienermeisje is er een van. Onlangs brachten ze hun derde EP uit, en het was een enorm succes. Fans van de band willen graag meer over hen en hun muziek leren. Kijk voor het volledige verhaal op de tienermeisje EP 3 release. Het staat vol met geweldige muziek en interessante verhalen over de band.

Een andere geweldige K-popband is Mole Entertainment. Ze bestaan ​​al een tijdje en hebben een enorme schare fans. Voor meer informatie over hen en hun muziek, bekijk demole-entertainment-kpop-band-all-you-need-to-knowbladzijde. Het bevat alle informatie die je moet weten over de band, inclusief hun discografie, muziekvideo's en meer.

Tot slot is er de populaire K-popband BTS. Ze bestaan ​​nu een paar jaar en hebben een enorme aanhang gekregen. Voor meer informatie over hen en hun muziek, bekijk de geld bts bladzijde. Het bevat alle informatie die je moet weten over de band, inclusief hun discografie, muziekvideo's en meer.

Dit zijn slechts enkele van de geweldige K-popbands die er zijn. Er zijn er nog veel meer, en elk heeft iets unieks te bieden. Dus als je een fan bent van K-pop, zorg er dan voor dat je alle bands en artiesten bekijkt die er zijn. U zult niet teleurgesteld worden!