Minzy: profiel van het lid van de K-Pop-band

Inhoud

Minzy is een Zuid-Koreaanse zanger, danser en songwriter. Ze is vooral bekend als voormalig lid van de K-Pop meidengroep 2NE1. Ze debuteerde als soloartiest in april 2017 met haar eerste EP, Minzy Work 01 Uno. Sindsdien heeft ze verschillende singles en albums uitgebracht en is ze te zien geweest in verschillende televisieshows en films.

Vroege leven en carrière

Minzy werd geboren als Gong Min-ji op 18 januari 1994 in Seoul, Zuid-Korea. Ze begon haar carrière als stagiair voor YG Entertainment in 2007. Ze was te zien in het nummer 'Lollipop' van Big Bang in 2009 en debuteerde officieel als lid van 2NE1 in 2009. De groep bracht verschillende hitsingles uit, waaronder 'I Don't Zorg,' 'Vuur' en 'Ik ben de beste'.In 2016 verliet Minzy 2NE1 en tekende bij Music Works Entertainment. Ze bracht haar eerste solo-EP uit, Minzy Work 01 Uno, in april 2017. De EP piekte op nummer twee in de Gaon Album Chart en bracht de hitsingle 'Ninano' voort. Ze bracht haar tweede EP uit, Minzy Work 02 Uno, in april 2018. De EP piekte op nummer drie in de Gaon Album Chart en bracht de hitsingle 'Flashlight' voort.

Onderscheidingen en prestaties

Minzy heeft gedurende haar carrière verschillende prijzen gewonnen. Ze won de prijs voor beste nieuwe vrouwelijke artiest bij de Mnet Asian Music Awards 2009 en de prijs voor beste vrouwelijke artiest bij de Mnet Asian Music Awards 2011. Ze won ook de prijs voor beste vrouwelijke artiest tijdens de Asia Artist Awards 2016.

Naast haar onderscheidingen heeft Minzy ook verschillende andere prestaties behaald. Ze was te zien in de film 'Gangnam Blues' in 2015 en was jurylid in de realityshow 'Unpretty Rapstar' in 2016. Ze verscheen ook in verschillende tv-shows, waaronder 'We Got Married' en 'The Return of Superman'. '

Priveleven

Minzy is momenteel vrijgezel. Ze heeft verklaard dat ze zich op haar carrière concentreert en tot nu toe geen plannen heeft om in de nabije toekomst te daten. Ze is een fervent fan van basketbal en is een aanhanger van de Los Angeles Lakers.

Gevolgtrekking

Minzy is een getalenteerde zanger, danser en songwriter. Ze is vooral bekend als voormalig lid van de K-Pop meidengroep 2NE1. Ze heeft verschillende hitsingles en albums uitgebracht en heeft gedurende haar carrière verschillende prijzen gewonnen. Ze concentreert zich momenteel op haar carrière en heeft geen plannen om in de nabije toekomst te daten.

FAQ

  • Q: Welke prijzen heeft Minzy gewonnen?
    EEN: Minzy heeft de prijs voor beste nieuwe vrouwelijke artiest gewonnen bij de Mnet Asian Music Awards 2009, de prijs voor beste vrouwelijke artiest bij de Mnet Asian Music Awards 2011 en de prijs voor beste vrouwelijke artiest bij de Asia Artist Awards 2016.
  • Q: In welke films is Minzy te zien geweest?
    EEN: Minzy was te zien in de film 'Gangnam Blues' in 2015.
  • Q: In welke tv-shows is Minzy verschenen?
    EEN: Minzy is in verschillende tv-shows verschenen, waaronder 'We Got Married' en 'The Return of Superman'.

Ga voor meer informatie over Minzy naar AllKpop en Koreaboo .

K-pop bestaat al tientallen jaren, maar pas met de opkomst van 2NE1 begon het genre echt furore te maken in de internationale muziekscene. 2NE1 was een vierkoppige meidengroep die in 2009 debuteerde en snel beroemd werd met hun unieke stijl en geluid. Ze waren de eerste K-popgroep die doorbrak in de Amerikaanse Billboard Hot 100-hitlijst en hun invloed op het genre is nog steeds voelbaar. 2ne1 wiki is een geweldige bron om meer te leren over de groep en hun impact op K-pop.

Sinds het debuut van 2NE1 zijn er veel andere K-popgroepen ontstaan ​​en aan populariteit gewonnen. Een van de meest populaire is Playback, een vijfkoppige meidengroep die in 2017 debuteerde. Ze zijn bekend geworden door hun aanstekelijke liedjes en energieke optredens. Dus afspelen is een geweldige bron om meer over de groep en hun muziek te leren.

K-pop gaat echter niet alleen over meidengroepen. Er zijn veel boybands die de afgelopen jaren populair zijn geworden, zoals Girls' Planet 999. Deze zevenkoppige groep debuteerde in 2018 en is bekend geworden door hun unieke stijl en geluid. Meisjes Ting is een geweldige bron om meer over de groep en hun muziek te leren.

K-pop heeft een lange weg afgelegd sinds het debuut van 2NE1, en het blijft evolueren en in populariteit groeien. Met zoveel groepen en artiesten om uit te kiezen, is er voor elk wat wils. Of je nu een fan bent van meidengroepen, boybands of soloartiesten, K-pop heeft iets voor jou.