Pristin: The Rising K-Pop Band

Inhoud

Pristin is een Zuid-Koreaanse meidengroep die in 2016 is opgericht door Pledis Entertainment. De groep bestaat uit tien leden: Nayoung, Roa, Yuha, Eunwoo, Rena, Kyulkyung, Yehana, Sungyeon, Xiyeon en Kyla. Pristin debuteerde op 21 maart 2017 met hun eerste mini-album Hi! Pristin. Sindsdien hebben ze verschillende singles en albums uitgebracht en zijn ze een van de meest populaire K-Pop-bands in Zuid-Korea geworden.

Geschiedenis van Pristin

Pristin werd voor het eerst aangekondigd in mei 2016, toen Pledis Entertainment onthulde dat ze zich voorbereidden op het debuut van een nieuwe meidengroep. De groep was oorspronkelijk bekend als Pledis Girlz en bestond uit elf leden: Nayoung, Roa, Yuha, Eunwoo, Rena, Kyulkyung, Yehana, Sungyeon, Xiyeon, Kyla en Kyungwon. In oktober 2016 kondigde Pledis aan dat de groep zou worden omgedoopt tot Pristin en dat Kyungwon niet zou deelnemen aan het debuut van de groep.Muziek van Pristin

Pristin debuteerde op 21 maart 2017 met hun eerste mini-album Hi! Pristin. Het album was een succes en het titelnummer 'Wee Woo' piekte op nummer twee op de Gaon Digital Chart. De groep volgde met hun tweede mini-album Schxxl Out in augustus 2017, en het titelnummer 'We Like' piekte op nummer vier op de Gaon Digital Chart. Pristin heeft ook verschillende singles uitgebracht, waaronder 'Black Widow' en 'Get It'.

Leden van Pristin

Pristin bestaat uit tien leden: Nayoung, Roa, Yuha, Eunwoo, Rena, Kyulkyung, Yehana, Sungyeon, Xiyeon en Kyla. Nayoung is de leider van de groep en Kyulkyung is de hoofddanser. Yehana is de belangrijkste zanger en Sungyeon is de belangrijkste rapper. De andere leden zijn allemaal vocalisten.

Prestaties van Pristin

Pristin heeft sinds hun debuut verschillende prijzen en nominaties gewonnen. In 2017 wonnen ze de prijs voor beste nieuwe vrouwelijke artiest bij de Mnet Asian Music Awards. Ze zijn ook genomineerd voor verschillende prijzen, waaronder de prijs voor beste vrouwelijke groep bij de Seoul Music Awards 2018.

Discografie van Pristin

Pristin heeft sinds hun debuut twee mini-albums en verschillende singles uitgebracht. Hun eerste mini-album Hi! Pristin kwam uit in maart 2017 en hun tweede mini-album Schxxl Out kwam uit in augustus 2017. Ze hebben ook verschillende singles uitgebracht, waaronder 'Black Widow' en 'Get It'.

Gevolgtrekking

Pristin is een Zuid-Koreaanse meidengroep die in 2016 is opgericht door Pledis Entertainment. De groep bestaat uit tien leden: Nayoung, Roa, Yuha, Eunwoo, Rena, Kyulkyung, Yehana, Sungyeon, Xiyeon en Kyla. Pristin heeft sinds hun debuut verschillende prijzen en nominaties gewonnen en heeft twee mini-albums en verschillende singles uitgebracht. Ze zijn een van de meest populaire K-Pop-bands in Zuid-Korea geworden.

Voor meer informatie over Pristin, bezoek AllKpop en Kpopmap .

FAQ

 • Q: Wie zijn de leden van Pristin?
  EEN: De leden van Pristin zijn Nayoung, Roa, Yuha, Eunwoo, Rena, Kyulkyung, Yehana, Sungyeon, Xiyeon en Kyla.
 • Q: Wanneer debuteerde Pristin?
  EEN: Pristin debuteerde op 21 maart 2017.
 • Q: Welke prijzen heeft Pristin gewonnen?
  EEN: Pristin heeft de prijs voor beste nieuwe vrouwelijke artiest gewonnen bij de Mnet Asian Music Awards.
 • Q: Welke albums heeft Pristin uitgebracht?
  EEN: Pristin heeft twee mini-albums uitgebracht, Hi! Pristin en Schxxl Out, en verschillende singles.

K-pop wint over de hele wereld aan populariteit en daarmee neemt het aantal K-popbands toe. Twee van de meest populaire bands zijn Mamamoo en VAV. Mamamoo is een vierkoppige meidengroep die in 2014 debuteerde en sindsdien verschillende hitsingles en albums heeft uitgebracht. VAV is een zevenkoppige jongensgroep die in 2015 debuteerde en aan populariteit wint met hun aanstekelijke liedjes en energieke optredens. Beide bands hebben een grote en toegewijde schare fans en hun muziek is bij velen geliefd. Voor meer informatie over deze twee bands, worstelen 2017 en vav vlive zijn geweldige middelen.

Naast Mamamoo en VAV is er nog een K-popband die snel de aandacht trekt. Fyke is een vijfkoppige boyband die in 2018 debuteerde en al meerdere hitsingles heeft uitgebracht. Ze staan ​​bekend om hun unieke geluid en meeslepende optredens. Voor meer informatie over Fyke, steven delman is een geweldige bron.

K-pop is een muziekgenre dat voortdurend evolueert en er zijn veel nieuwe bands in opkomst. Mamamoo, VAV en Fyke zijn slechts enkele van de vele K-popbands die aan populariteit winnen. Of je nu een fan bent van K-pop of gewoon nieuwsgierig bent naar het genre, deze bands zijn het bekijken waard.