Stray Kids: The K-Pop Band die de wereld stormenderhand verovert

Inhoud

Stray Kids is een Zuid-Koreaanse boyband die is opgericht door JYP Entertainment tijdens de gelijknamige realityshow uit 2017. De groep bestaat uit negen leden: Bang Chan, Lee Know, Changbin, Hyunjin, Han, Felix, Seungmin, IN en Woojin. Stray Kids debuteerde op 25 maart 2018 met hun uitgebreide spel, I Am Not.

De opkomst van zwerfkinderen

Stray Kids kreeg voor het eerst aandacht in 2017 toen ze meededen aan de gelijknamige realityshow. De show volgde de negen leden terwijl ze tegen elkaar streden om deel uit te maken van de groep. Nadat de show was afgelopen, bracht de groep in maart 2018 hun debuut-EP I Am Not uit. De EP was een commercieel succes, met een piek op nummer twee in de Gaon Album Chart en nummer vier in de Billboard World Albums Chart.Sindsdien heeft Stray Kids nog twee EP's uitgebracht, Mixtape en Clé 1: Miroh, evenals twee volledige albums, I Am Who en Go Live. Al hun releases kregen lovende kritieken en commercieel succes, met hun meest recente album, Go Live, met een piek op nummer één in de Gaon Album Chart en nummer twee in de Billboard World Albums Chart.

Muziek van verdwaalde kinderen

De muziek van Stray Kids is een mix van hiphop, EDM en pop. Hun liedjes bevatten vaak thema's als zelfbekrachtiging en zelfontdekking, maar ook over sociale kwesties zoals geestelijke gezondheid en pesten. De groep wordt ook geprezen om hun choreografie, die vaak elementen van vechtsporten en acrobatiek bevat.

De groep heeft verschillende singles uitgebracht, waaronder 'My Pace', 'Miroh' en 'God's Menu'. Ze hebben ook samengewerkt met andere K-Popartiesten, zoals Monsta X en ITZY. Stray Kids is ook te zien geweest op verschillende soundtracks, waaronder de soundtrack voor het Koreaanse drama Hotel del Luna.

De impact van Stray Kids op de K-Pop-scene

Sinds hun debuut is Stray Kids een van de populairste K-Pop-groepen ter wereld geworden. Ze hebben talloze prijzen gewonnen, waaronder de Mnet Asian Music Award 2019 voor Beste Mannelijke Groep en de Seoul Music Award 2020 voor Beste Mannelijke Groep. De groep wordt ook geprezen om hun activisme, waarbij ze zich uitspreken tegen pesten en geestelijke gezondheidsproblemen.

Stray Kids heeft ook bijgedragen aan het populair maken van het K-Pop-genre in het Westen. De groep trad op op verschillende internationale muziekfestivals, waaronder SXSW in 2019 en KCON in 2020. Ze werkten ook samen met verschillende westerse artiesten, waaronder Steve Aoki en Diplo.

De toekomst van zwerfkinderen

Stray Kids is momenteel een van de populairste K-Pop-groepen ter wereld. De groep zal in 2021 hun derde volledige album, Go Live, uitbrengen. Ze zullen ook beginnen aan hun eerste wereldtournee, die hen naar steden in Azië, Europa en Noord-Amerika zal brengen.

Stray Kids zal de komende jaren zeker furore blijven maken in de K-Pop-scene. Met hun unieke geluid, krachtige boodschappen en boeiende optredens blijft de groep zeker een kracht om rekening mee te houden.

Gevolgtrekking

Stray Kids is een K-Pop-groep die de wereld stormenderhand heeft veroverd. Met hun unieke geluid, krachtige boodschappen en boeiende optredens is de groep een van de populairste K-Pop-groepen ter wereld geworden. Stray Kids zal de komende jaren zeker furore blijven maken in de K-Pop-scene.

Voor meer informatie over Stray Kids, check out De officiële website van JYP Entertainment , AllKPop's Stray Kids-pagina , en Het officiële YouTube-kanaal van Stray Kids .

FAQ

 • Q: Wie zijn de leden van Stray Kids?
  EEN: De leden van Stray Kids zijn Bang Chan, Lee Know, Changbin, Hyunjin, Han, Felix, Seungmin, IN en Woojin.
 • Q: Wat voor soort muziek maakt Stray Kids?
  EEN: De muziek van Stray Kids is een mix van hiphop, EDM en pop.
 • Q: Wanneer debuteerde Stray Kids?
  EEN: Stray Kids debuteerde op 25 maart 2018 met hun uitgebreide spel, I Am Not.
 • Q: Welke prijzen heeft Stray Kids gewonnen?
  EEN: Stray Kids heeft de Mnet Asian Music Award 2019 voor Beste Mannelijke Groep en de Seoul Music Award 2020 voor Beste Mannelijke Groep gewonnen.

K-pop is een muziekgenre dat over de hele wereld aan populariteit wint. Het is een mix van verschillende genres, waaronder hiphop, R&B en elektronische muziek. Een van de populairste K-popbands is Momoland, een zevenkoppige meidengroep uit Zuid-Korea. Hun muziek is vrolijk en aanstekelijk en ze hebben verschillende albums uitgebracht sinds hun debuut in 2016. Fans kunnen meer te weten komen over Momoland en hun muziek door een bezoek te brengen aan k2nblog momoland .

Een andere populaire K-popband is In2it, een zeskoppige jongensgroep uit Zuid-Korea. Ze debuteerden in 2017 en hebben sindsdien verschillende singles en albums uitgebracht. Fans kunnen meer te weten komen over In2it en hun muziek door een bezoek te brengen ji ahn .

Kim Byeongkwan is een K-popster die de muziekscene stormenderhand heeft veroverd. Hij debuteerde als soloartiest in 2018 en heeft sindsdien verschillende singles en albums uitgebracht. Fans kunnen meer te weten komen over Kim Byeongkwan en zijn muziek door een bezoek te brengen aas jason .

K-pop is een muziekgenre dat over de hele wereld aan populariteit wint. Het is een mix van verschillende genres, waaronder hiphop, R&B en elektronische muziek. Fans van K-pop kunnen de muziek van Momoland, In2it en Kim Byeongkwan verkennen om het genre en de vele artiesten beter te begrijpen.