Taemin-profiel: K-popster van SHINee

Inhoud

Taemin is een Zuid-Koreaanse zanger, danser en acteur. Hij is vooral bekend als lid van de K-Pop-jongensgroep SHINee, die debuteerde in 2008. Hij heeft ook twee soloalbums uitgebracht en is verschenen in verschillende televisieshows en films. Lees verder voor meer informatie over de carrière, prijzen en prestaties van Taemin.

Taemins carrière

Taemin begon zijn carrière als kindacteur en verscheen in de televisieserie Banjun-theater en Houden van regen . Vervolgens sloot hij zich aan bij SHINee in 2008 en bracht zijn eerste soloalbum uit, Ace , in 2014. Sindsdien heeft hij nog twee soloalbums uitgebracht, Druk erop en Willen , en is verschenen in verschillende tv-shows en films, waaronder Hwarang: The Poet Warrior Youth en Beweging . Hij heeft ook samengewerkt met andere K-Pop artiesten, zoals EXO's Baekhyun en Red Velvet's Wendy.Taemin's onderscheidingen en prestaties

Taemin heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn werk als soloartiest en als lid van SHINee. Hij won de prijs voor beste mannelijke soloartiest bij de Mnet Asian Music Awards 2017 en de prijs voor beste mannelijke artiest bij de Melon Music Awards 2018. Hij is ook genomineerd voor verschillende prijzen, waaronder de prijs voor beste mannelijke artiest bij de Mnet Asian Music Awards 2019.

Taemins persoonlijke leven

Taemin werd geboren in Seoul, Zuid-Korea, op 18 juli 1993. Hij heeft een oudere broer, Lee Taesun, die ook zanger is. Taemin heeft momenteel een relatie met actrice Son Na-eun. Hij is christen en heeft gezegd dat zijn geloof belangrijk voor hem is.

Taemins discografie

Taemin heeft drie soloalbums uitgebracht: Ace (2014), Druk erop (2016), en Willen (2019). Hij heeft ook verschillende singles uitgebracht, waaronder 'Danger' (2014), 'Press Your Number' (2016) en 'Criminal' (2019).

Filmografie van Taemin

Taemin is verschenen in verschillende tv-shows en films, waaronder Hwarang: The Poet Warrior Youth (2016), Beweging (2017), en Het wonder dat we hebben ontmoet (2018). Hij is ook verschenen in verschillende muziekvideo's, waaronder SHINee's 'Lucifer' (2010) en 'Sherlock' (2012).

Gevolgtrekking

Taemin is een Zuid-Koreaanse zanger, danser en acteur. Hij is vooral bekend als lid van de K-Pop-jongensgroep SHINee, die debuteerde in 2008. Hij heeft drie soloalbums uitgebracht en is verschenen in verschillende televisieshows en films. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn werk als soloartiest en als lid van SHINee. Hij heeft momenteel een relatie met actrice Son Na-eun.

Voor meer informatie over Taemin, bezoek AllKpop en Koreaboo .

FAQ

  • Q: Wat is de echte naam van Taemin?
    EEN: Taemins echte naam is Lee Taemin.
  • Q: Welke prijzen heeft Taemin gewonnen?
    EEN: Taemin heeft de prijs voor beste mannelijke soloartiest gewonnen bij de Mnet Asian Music Awards 2017 en de prijs voor beste mannelijke artiest bij de Melon Music Awards 2018.
  • Q: In welke films is Taemin verschenen?
    EEN: Taemin is verschenen in verschillende tv-shows en films, waaronder Hwarang: The Poet Warrior Youth (2016), Beweging (2017), en Het wonder dat we hebben ontmoet (2018).

K-pop is een wereldwijd fenomeen geworden en veel bands hebben hun sporen verdiend in de muziekindustrie. Een van de meest populaire K-popbands is KARD, die sinds hun debuut in 2016 verschillende albums hebben uitgebracht. Hun muziek is een mix van hiphop, R&B en EDM, en hun teksten behandelen vaak thema's als liefde en liefdesverdriet. KARD-album wordt geprezen om zijn pakkende hooks en unieke geluid. Een andere populaire K-popband is Mary's Blood, die sinds hun debuut in 2017 de aandacht trekt. Hun muziek is een mix van metal, rock en pop, en hun teksten onderzoeken vaak thema's als empowerment en eigenliefde. Maria's Bloed wordt geprezen om hun krachtige optredens en unieke geluid. Ten slotte is Dreamcatcher een Zuid-Koreaanse K-popband die sinds hun debuut in 2017 de aandacht trekt. Hun muziek is een mix van rock, EDM en pop, en hun teksten onderzoeken vaak thema's als hoop en veerkracht. Dromenvanger wordt geprezen om hun krachtige optredens en unieke geluid. Al deze bands hebben hun sporen verdiend in de K-pop-industrie en ze blijven fans over de hele wereld inspireren en entertainen.